27 joulukuuta 2011

Glögi-juustokakku

Tässä nyt vihdoin sitä ohjetta.  

Glögi-juustokakku

Tarvikkeet


POHJA:
200 g piparkakkuja
100 g voita tai margariinia

TÄYTE:

250 g vanilijatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1,5 tl piparkakkumaustetta
5 kpl liivatelehtiä
1 dl glögiä

KIILLE:
3 dl glögiä
4 kpl liivatelehtiä

Murskaa keksit jauheeksi/muruksi. Sulata voi/ margariini mikrossa tai kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto munasokeri- vaahdon sekaan. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen hetkeksi (n. viideksi minuutiksi). Vaahdota vispikera. Kuumenna glögi ja sekoita puristetut liivatelehdet sekaan. Sekoita glögi sekä mausteet munasokeri-juusto seokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään kaksi tuntia ennen kiilteen lisäämistä. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Kuumenna glögi ja sekoita liivatelehdet glögin joukkoon. 
Kaada JÄÄHTYNYT seos hyytyneen täytteen päälle. Laita jääkaappiin odottamaan kiilteen hyytymistä. HUOM! Seoksen tulee olla nimenomaan jäähtynyttä, ei saa olla kuumaa!

Hyvin teki jouluna kauppansa. :) Hyvää oli, vaikka itse sanonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti